۱۴۰۱/۱۰/۲۷
سلامت خود را در یخبندان و كولاك زمستان حفظ كنیم

در زمستان با تمامی زیبایی های آن، اگر مواظب نباشیم ممکن است آسیب ببینیم. نعمت الهی خداوند که به صورت نزولات جوی برف بر ما نازل می شود، شرایط سرد و یخبندان را ایجاد می نماید و این موضوع طبیعی بوده و ما باید آمادگی خود را برای مواجهه با این شرایط بیشتر کنیم.

مهندس حمید گلناری، کارشناس مسئول امور کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان این مطلب افزود: برخی از گروه های جامعه از قبیل سالمندان، مادران باردار، معلولین، کودکان در شرایط یخبندان، آسیب پذیر هستند و ممکن از دچار صدمات و مشکلات جسمانی شوند. زمین خوردن، سرماخوردگی، یخ زدگی، تروما و شکستگی از برخی از مشکلات جسمی در فصل سرما و یخبندان زمستان هستند که با اقداماتی می توان از بروز آنها پیشگیری کرد.

مسئول امور کاهش خطر بلایا در ادامه برای حفظ سلامت همشهریان عزیز، به موارد زیر برای حفظ سلامت شهروندان در پیاده روی و خروج از منزل در فصل زمستان و یخبندان اشاره کرد:

· محل تردد خود و خانواده و جلوی منزلتان را پارو نمایید و با برداشتن برف از یخ‌زدگی و لغزندگی آن جلوگیری نمایید.

· در فصل سرما و یخبندان و هنگام بارش برف حتی‌الامکان از خانه خارج نشوید و در منزل بمانید و در صورت خروج از منزل، از مکان‌هایی که یخ‌زده هستند، عبور نکنید.

· سالمندان، مادران باردار، معلولین و کودکان جزء گروه های آسیب پذیر هستند و در یخبندان باید بیشتر مراقب سلامت خود باشند.

· آرام و با احتیاط قدم بردارید. برای حفظ تعادل می‌توانید از یک چوبدست یا عصا استفاده کنید.

· سعی کنید از کنار دیوار یا نرده‌های موجود در محل عابرپیاده قدم بردارید تا در صورت لیز خوردن، بتوانید به آنان تکیه کنید و مانع زمین خوردن یا آسیب شوید.

· کفش عاج‌دار و مناسب تهیه کنید. از پوشیدن کفش‌های صاف، بدون دندانه و پاشنه‌بلند خودداری کنید.

·  هنگام خروج از منزل لباس مناسب بپوشید.

· با استفاده از شال و یا ماسک جلوی ورود هوای خشک و سرد به ریه ها را بگیرید.

· اگر از عینک استفاده می کنید مواظب بخار گرفتن و کاهش دید باشید و همیشه دید خود را حفظ نمایید.

· هنگام عبور از روی پلکان‌های برف گیر ساختمان ها، پل‌های عابر پیاده و پل نرده‌های روی جوی‌ها با دقت لازم عبور و از دستگیره‌های کناری حتما استفاده کنید.

· هنگام پارو کردن برف، از پرتاب آن بر روی سیم‌های انتقال برق و یا پیاده روها جدا خودداری شود.

· به منظور پیشگیری از سقوط از ارتفاع، از نزدیک شدن کودکان به لبه محل‌های مرتفع جلوگیری به عمل آید.

· به منظور پیشگیری از برخورد وسایل نقلیه عبوری، حتما از پیاده رو عبور کرده و از تردد در سطح خیابان خودداری کنید.

· هنگام عبور از عرض خیابان با در نظرگرفتن فاصله از وسیله نقلیه با احتیاط کامل عبور نموده و از دویدن خودداری کنید.

· در یخبندان برای گذر از خیابان ها، مواظب ترمز نگرفتن و لیز خوردن خودروها باشید.

· هنگام عبور از معابر مواظب سقوط قندیل‌های یخی آویزان از ناودان و لبه ساختمان باشید.

· از عبور از سطح یخ زده حوض‌ها و دریاچه‌های مصنوعی پارک‌ها جدا خودداری کنید.

· پرتاب گلوله برفی ممکن است منجر به جراحت، کوری و خسارات مالی شود.

· تیوب سواری و لیز خوردن در کوهستان ها ممکن است باعث پرت شدن و صدمات شود.

· خوردن برف صحیح نبوده و ممکن است دارای آلودگی باشد.

· از زیر درختانی که بر روی شاخه های آن برف فراوان دارد و سنکین شده است، گذر نکنید.

امتیاز :  ۵.۰۰ |  مجموع :  ۱