مهرانه اعتمادی پور، کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، هشدار داد که عوامل رفتاری و مرتبط با شیوه زندگی، افراد را در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به فشار خون بالا قرار می دهند و این عوامل، شامل: مصرف زیاد نمک«سدیم» اضافه وزن، نداشتن تحرک کافی و نیز مصرف دخانیات است.
این کارشناس گفت: با تغییرات ساده در روش زندگی خود، مانند: داشتن رژیم غذایی مناسب و فعاليت بدني منظم، میتوان از افزایش فشار خون پيشگيري كرد و همچنین با كنترل فشار خون ميتوان از بروز عوارض آن جلوگیری کرد. وی افزود در صورتی که با رعایت رژيم غذايي سالم و فعاليت بدني، فشار خون بالا کنترل نشود و بالا بماند، طبق تجويز پزشك، مصرف دارو، ضروري است.
به گفته کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان قزوین، کاهش چربی و نمک رژیم غذایی، نه تنها به کاهش فشار خون کمک میکند، بلکه باعث کاهش احتمال بروز بسیاری از بیماریها از جمله بيماري قلبي و عروقي و ديابت میشود.
اعتمادی پور تصریح کرد: نمك، عامل اصلي افزايش فشار خون است، و کاهش آن در رژيم غذايي، از افزایش فشار خون و سكته مغزی به طور قابل توجهی پيشگيري ميکند.
وی با اذعان به اینکه فشار خون طبیعی، کمتر از 120.80 میلی متر جیوه است و فشار خون بالا، بیشتر از 140.90 میلی متر جیوه است؛ گفت: فشار خون بالا، شرایطی است که بطور دائم در شریان بالا قرار دارد و معمولا" هیچ علامتی ندارد.